5 תכונות בין אישיות שכדאי לכם לחפש בכותב התוכן הבא שלכם

כישרון כתיבה וניסיון רב בעולם כתיבת התוכן זה חשוב. מצד שני, לא פחות קריטי שיהיו לכותב התוכן שלכם תכונות בין אישיות ספציפיות, שיהפכו את שיתוף הפעולה בין שני הצדדים למוצלח ואפקטיבי.

ברוב המקרים, כאשר מגייס בחברה או בעל עסק מחפש כותב תוכן הוא יבדוק קודם כל את יכולת ההתנסחות שלו בכתב. קרי, שימוש בשפה גבוהה ומקצועית, סידור הטקסט בצורה קוהרנטית וברורה, יצירתיות, דיוק, יכולות מחקר ושאר המיומנויות החיוניות.

אין מישהו שיחלוק על כך שכישורים מקצועיים מובילים בדרך כלל לתוצרי כתיבה איכותיים וללקוחות מרוצים. אך עם כל הכבוד לרמת הטקסטים, בשביל לתחזק מערכת יחסים תקינה בין כותב התוכן ללקוח רצוי שההתנהלות הבין האישית מצד שני הצדדים תהיה ראויה ומכילה.

לפניכם 5 תכונות חשובות שכדאי מאוד שיהיו לכותב התוכן שתמצאו בעתיד:

תקשורת טובה

זה נשמע מובן מאליו וכביכול לא מחדש שום דבר, אך רצוי להפנים – ככל שכותב התוכן יהיה בעל תקשורת טובה יותר כך הוא יוכל להתנהל מול הלקוח וצוותו בצורה הרבה יותר יעילה.

במציאות הנוכחית, קשרים עסקיים ומקצועיים יתרסקו לרוב על רקע תקשורת לא תקינה בין הלקוח לאיש המקצוע שלו.

לדוגמה: סיטואציה בה כותב התוכן לא יבין באופן ברור את ההנחיות שהוא מקבל מהלקוח. במצב זה, התוצר אותו התבקש כותב התוכן להכין יהיה ככל הנראה שונה או לא מדויק מספיק. בעקבות כך, כותב התוכן ייאלץ להשקיע זמן כתיבה נוסף מעבר לתכנון, בעוד הלקוח עלול להתאכזב על אי העמידה בלוחות הזמנים.

הצלחתם למצוא כותב תוכן עם רזומה מרשים? אל תהססו להרים אליו טלפון או אפילו להזמינו לראיון ב-ZOOM. כך תוכלו להבין האם יש לאותו אדם מיומנויות תקשורת בריאות. אדם שיש בו פתיחות, אנושיות וסבלנות הוא אחד שיוכל להרגיש בנוח לשאול שאלות, להתייעץ עם הלקוח, להבין את הצרכים שלו ובעיקר להקשיב. ברגע שהתקשורת טובה – כל השאר כבר יסתדר מעצמו.

עמידה בזמנים

לכתוב תוכן איכותי זו נהדר. לכתוב תוכן איכותי במהירות זו כבר אומנות.

כאשר אתם מחליטים לשכור כותב תוכן רצוי מאוד שתמצאו אדם רציני שמבין שעמידה בזמנים היא קודש לא רק בטירונות, אלא גם בחיים האמיתיים. בעולם התזזיתי שלנו, לקוחות דורשים לא אחת לקבל את התוצרים תוך פרק זמן מסוים בכדי לעמוד ביעדים.

הבעייתיות פה היא כזו: בחלק מהמקרים, כתיבת מאמר ושליחתו ללקוח תוך מספר שעות עלול לפגום באיכות של הטקסט. בלחץ של זמנים לא תמיד שמים לב לפסיק שנמצא במקום הלא נכון או לשגיאת הקלדה שמסתתרת אי שם בפסקה האחרונה.

אך יש עוד בעיה: כותב תוכן שנמצא בלחץ של זמנים לא תמיד יספיק לערוך מחקר מקיף אודות נושא המאמר ובכך לא יצליח להביא מספיק עומק לטקסט. במצב כזה, יש סיכוי לא רע שהתוכן הסופי יהיה קלישאתי ורדוד.

אז כיצד אפשר לגשר על העניין? לצערנו, אין נוסחת קסם.

כשאתם מחפשים כותב, בראש ובראשונה חשוב לקרוא את תיק העבודות שלו ולבחון את רמתו. במידה והסטנדרט מקובל עליכם, עליכם לערוך שיחת היכרות עם המועמד תוך תיאום ציפיות מראש בכל הנוגע לזמינות ועמידה במועדים. יכול מאוד להיות שתאלצו לעבור מספר כותבי תוכן, עד שתגיעו לאיש המקצוע המתאים ביותר שידע לאזן בצורה אופטימלית בין מהירות לאיכות. איזון – זה בסוף שם המשחק.

יצירתיות

יצירתיות היא רכיב חיוני בתחום הכתיבה. בין אם זה כתיבת פוסט בפייסבוק, ניוזלטר חודשי או מאמר בעיתון.

תוכן יצירתי הוא דרך מופלאה "לסחוט" תשומת לב מהקורא ולהביא אותו למצב של קשב ובהמשך לנקיטת פעולה.

המבחן המרכזי ליצירתיות של כותב תוכן הוא היכולת לקחת נושא, לא בהכרח הכי מעניין בעולם, ולהצליח להגיש אותו לקורא באופן לא שגרתי, תוך התייחסות לזוויות חדשות שהופכות את הטקסט למרתק וייחודי ביחס לטקסטים אחרים באותו נושא.

כדי לאתר האם המועמד שלכם קריאייטיבי, תצטרכו קודם כל לעיין בתיק העבודות שלו ולזהות סימנים מיוחדים לכך. מה הם אותם סימנים? על קצה המזלג: שליטה פנומנלית בעברית, שימוש בדימויים ובמטפורות, יכולת להחדיר מסרים סמויים ושיווקיים שמשמשים להנעה למכירה ועוד שלל דוגמאות.

קבלו עוד טיפ קטן בחינם: אם תצליחו למצוא אדם שעסק בעבר בענפי הפרסום, הקופירייטינג או התסריטאות, יכול להיות שיהיה לו כישרון טבעי לכתיבה יצירתית והרווח יהיה כולו שלכם.  

חוש הומור

חוש הומור מאפשר לנו כבני אדם להתחבר, להפיג מתחים ועל פי לא מעט מחקרים אף לחזק את הבריאות שלנו.

גם בתחום כתיבת התוכן חוש ההומור משמש ככלי נשק רב עוצמה, וזאת מכמה סיבות: הראשונה, ההומור מצליח בדרכו הייחודית להפיח חיים ולהנגיש תחומים שאינם בדרך כלל אמורים לעניין את הקהל הרחב. שנית, ההומור מושך תשומת לב והופך את פיסת התוכן לאותנטית יותר.

כמובן שיש כאן מספר סייגים, כמו העובדה שהומור הוא עניין של פרשנות. כלומר, מה שמצחיק אותך, לא בהכרח יצחיק אדם אחר. בנוסף, במקרים מסוימים, בדיחה לא מוצלחת יכולה לעצבן קורא. כמו כן, כותב תוכן שעושה שימוש ב"עודף הומור" עשוי לפספס את המטרה.

האם כותב תוכן שמשתמש בהומור ביצירותיו הוא בהכרח אדם בעל חוש הומור? ברוב המקרים, כן.

מעבר לרפרוף על תיק העבודות של המועמד (דבר מומלץ והכרחי בכל מצב כפי ששמתם לב בשאר הסעיפים), במקרה ותחפשו כותב תוכן עם חוש הומור בריא, שווה לכם להציץ על הפרופיל שלו ברשתות החברתיות. אם תעיפו מבט על הפוסטים, הציוצים או הסרטונים שלו, תוכלו לחוש את הסגנון שלפניכם. אם תרצו חיזוק, תבקשו מהמועמד לשלוח לכם גם את מסמך קורות החיים שלו. כותבי תוכן מהז'אנר הקליל וההומוריסטי נוהגים לשתול מסרים שנונים גם במסמכים רציניים כביכול כמו קורות חיים.

סקרנות

יש שיגידו שסקרנות היא התכונה האנושית החשובה ביותר שצריכה להיות לכותב התוכן. תכונה זו משמשת כמנוע של תכונות אחרות כמו יצירתיות ופרודוקטיביות.

הסקרנות היא זו שגורמת לנו ככותבי תוכן לחקור לעומק, להטיל ספק בהנחות יסוד, לחפש פתרונות חדשניים ו"לתקוף" נושאים מזוויות מפתיעות.

האינטרס של כל אדם שמבקש לאתר כותב תוכן עבור צרכיו העסקיים, הוא קודם כל למצוא כותב שניחן בסקרנות טבעית ובעל היכולת ללהטט במילים כמעט בכל תחום בזכות אותה סקרנות. כזה שידע לפני כולם את הטכנולוגיות החדשות שישתלטו על חיינו בקרוב, היעד התיירותי המטריף שנמצא מתחת לרדאר או המחקר הרפואי פורץ הדרך שיביא בשורה לאנושות.

השורה התחתונה של כל מה שנכתב כאן היא שמי שחושב שכותב תוכן צריך להיות על תקן רובוט טקסטים – טעות קשה בידיו. אנו ממליצים לכם לצרף כותב תוכן בעל תכונות אנושיות ספציפיות שעשויות לעשות את ההבדל בהתנהלות השוטפת ביום יום וכמובן מבחינת איכות התוכן המופק.